U petak, 10. novembra, od 18h, ćemo ugostiti Lazara Stanojkovića i Bogdana Ćirića koji će ovom prilikom pričati o važnoj temi: burnout na poslu.

Ovo predavanje će se baviti temom sagorevanja na radnom mestu (burnout) i pružiti dublje razumevanje ovog sveprisutnog problema u savremenom društvu. Kroz multidisciplinarni pristup, istražićemo psihološke, psihodinamske i organizacione aspekte burnouta, nudeći uvid u mehanizme koji doprinose njegovom razvoju. Takođe ćemo razmotriti terapeutske pristupe i etičke implikacije, te istražiti modele održivog rada.

Šta ćemo naučiti:

– Razumevanje dubokih psiholoških i organizacionih faktora koji doprinose burnoutu, uključujući ekscesivna radna opterećenja, emocionalnu iscrpljenost i dimenziju ličnosti kao faktore rizika.
– Uvid u psihodinamske aspekte burnouta, uključujući odbrambene mehanizme, narcizam i koncept „prazne agencije“ u kontekstu korporativnog okruženja.
– Informacije o organizacionim dinamikama koje mogu potencirati ili amortizovati simptome burnouta, kao i terapeutskim pristupima i održivim modelima rada koji pomažu u prevenciji i lečenju ovog problema.

Predavanje je namenjeno svim zainteresovanim osobama, kako radnicima, tako i poslodavcima, terapeutima, psiholozima i svima koji žele da razumeju i prevaziđu izazove sagorevanja na radnom mestu. Ovo je takođe korisno za sve koji žele da poboljšaju radno okruženje i doprinesu boljem mentalnom zdravlju svojih kolega i zaposlenih.

Predavači

Bogdan Ćirić

Bogdan je serijski preduzetnik, iskusni biznis i product menadžer. Trenutno je partner i direktor Venture Builder i Venture Capital fonda koji je fokusiran na Socijalno preduzetništvo, pametne gradove i CleanTech. Pored toga se bavi konsaltingom u oblasti biznis i product developmenta za Startupe i Scaleupe.

 

Lazar Stanojković

Lazar je rođen u Beogradu 1992. godine. U svet mentalnog zdravlja ušao 2017. godine. Nakon edukacije za Geštalt psihoterapiju (Geštalt akademija, Beograd) upisuje i postaje član Instituta za psihoanalitičke nauke (CERIP, Novi Sad). Pored toga je član sekcije za socioanalizu (Lacan Balkan, Ljubljana). Pored toga je konsultant UNDP na projektima prevencije suicida i rodno-zasnovanog nasilja. U slobodno vreme piše tekstove o analizi društva i mentalnog zdravlja. Član je Pokreta za mentalno zdravlje.

 

Predavanje je zakazano za petak, 10. novembar, od 18h, na adresi Korzo 1 (drugi sprat).

Prijave su neophodne putem ove forme.

Vidimo se!