Sledeće nedelje nam u InfostudHub dolazi Miloš Matić, Investment Manager u ICT Hub Venture, prvom privatnom investicionom fondu namenjenom tehnološkim startapima u ranoj fazi u Srbiji.

Sačuvajte datum: sreda, 8. decembar od 18h, predavanje namenjeno preduzetnicima koji planiraju da pokrenu svoj tehnološki biznis i onima koji su tek krenuli u rad.

Predavanje je predviđeno da pruži osnovna znanja o jednom tipičnom životnom ciklusu tehnološkog startapa i uloge različitih učesnika u tom ciklusu. Ovom prilikom definisaćemo startap, prikazati korake razvoja jednog tipičnog startapa i napraviti razlike između tradicionalnih kompanija i startapa. Uloga investitora će biti detaljnije obrađena u drugom delu predavanja sa fokusom na prikaz osnovnih tipova investitora i vrednosti koje oni donose.

O predavaču

Miloš Matić je Investment Manager u ICT Hub Venture, prvom privatnom investicionom fondu namenjenom tehnološkim startapima u ranoj fazi u Srbiji. Miloš je zadužen za operativan rad celokupnog fonda, menadžment portfolio kompanija, mapiranje i upoznavanje startapa iz jugoistočne Evrope. Kao deo ICT Hub regionalnog ekosistema, Miloš je zadužen i za razvoj i izgradnju lokalne preduzetničke zajednice i mentorisanje lokalnih startapa. Takođe, deo je mentorskog programa Google Launchpad, globalne zajednice odabranih startap mentora, kao i mnogih drugih akceleratorskih programa poput Biosense Akceleratora, Startap Akademije u Podgorici, Startup Week u Skoplju i drugih. Miloš je Ambasador i savetnik u sklopu Global Startup Awards takmičenja. Član je nekoliko radnih grupa za razvoj lokalnog startap i investicionog ekosistema u sklopu Digitalne inicijative Srbija i Kabineta ministra za inovacije i tehnološki razvoj Vlade Republike Srbije. I sam je preduzetnik. Prethodno je radio u sklopu UNDP Srbija i Microsoft Development Centra Srbija.

ICT Hub Venture

ICT Hub Venture je prvi privatni VC fond u Srbiji koji ulaže u startape u ranoj fazi u regionu Zapadnog Balkana. Osnovan 2017 godine ICT Hub Venture je investirao u 10 kompanija do sada. Više informacija na https://icthubventure.com/

Broj prisutnih je ograničen pa je zato važno da se na vreme prijaviš OVDE i sačuvaš sebi mesto.