U petak, 13. maja, sa početkom u 19h, u InfostudHub-u će se održati meetup na temu “Od Supermena do super edukatora“, a naša gošća je Tijana Prodanović, mnogima poznata po svom TikTok ili Instagram imenu Dr Cosmic Ray.

Kako je ljubav prema filmovima i stripovima pretvorila jednog astrofizičara u inovativnog edukatora i tiktokera.

U ovom predavanju biće reči o tome kako teme popularnih filmova i stripova mogu da se iskoriste kao okvir za predstavljanje i učenje nekih naučnih koncepta u cilju modernizacije obrazovanja u i van učionice.

  • Da li je Supermen moguć?
  • Kako koristiti pop kulturu u učionici?
  • Kako se baviti edukacijom u digitalnom prostoru?

O predavaču:

Tijana Prodanović je vanredni profesor na Matematičkom fakultetu u Beogradu na Katedri za Astronomiju, i naučnik u Wonder Dynamics kompaniji. Doktorirala je astrofiziku 2006. na Univerzitetu Ilinoisa u Urbani Sampejnu. Bavi se naučnom komunikacijom skoro 15 godina. Organizovala je festivale nauke i Noći istraživača u Novom Sadu, održala brojna popularna predavanja, a sada je najčešće možete čuti kako priča o nauci na Instagramu i TikToku kao Dr Cosmic Ray.

Postavi pitanje:

Iskoristi priliku da postaviš pitanje Tijani Prodanović iz oblasti TikTok ili Instagram marketinga, digitalne edukacije, astrofizike ili astronomije i ona će pokušati da odgovori na sva ili što veći broj pitanja.

Pitanje možeš upisati ovde.

Prijave:

Prisustvo je kao i uvek besplatno, a na predavanje se možete prijaviti putem ovog linka.