Pridružite nam se u četvrtak, 29. juna, od 18h, na događaju koji organizujemo u saradnji sa LDA Subotica. Događaj se održava u InspiraHub-u, na adresi Korzo 1 (pasaž između A1 i MTS poslovnice, na drugom spratu).

Saradnja kulturnih institucija i IT sektora je danas neminovan a bezgranično kreativan put u očuvanju i prezentaciji kulturnog nasleđa, temeljna podrška turističkom razvoju kao i moderan alat u oblasti edukacije i promocije kulturnih sadržaja.
Kako je kreiran audio-vizuelni informacioni sistem Sinagoge u Subotici i šta on omogućava?
Kako je Savremena galerija Subotica modernim i inovativnim pristupom predstavila izbor  dela svoje bogate riznice?
Kako je nastala mobilna aplikacija Vojvodina heritage i njen potencijalni razvoj?
To su samo neka od pitanja na koje ćemo odgovoriti i deo projekata koje ćemo predstaviti na predavanju.

Osim toga, predavanje će obuhvatiti prezentaciju platforme „Kreativna Subotica“ kao pokušaj približavanja kulturnog nasleđa grada, sa jedne strane i modernih pristupa vizuelnoj komunikaciji i kreativnoj industriji sa druge. Predavanje će se osvrnuti na pripreme koncepta i strukture platforme. Takođe ćemo se osvrnuti i na dizajn i razvoj platforme, kao i tehničke zahteve iste.

Predavanje je namenjeno svim kreativcima, ljubiteljima kulture i turizma i ostalima kojima se ova tema čini zanimljivo.

O panelistima

Ivona Kiš Malinović

Ivona Kiš Malinović je kreativna projektna menadžerka u kompaniji icbtech d.o.o. iz Subotice. Na ovu poziciju je prešla nakon 18 godina rada u Međuopštinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture Subotica, gde je radila kao viši konzervator tehničar / administrator mreže. Suosnivač je Udruženja građana “P.R.D.akshn” koje se 7 godina bavilo organizacijom koncerata domaćih i inostranih izvođača, izložbi i izdavačkom delatnošću u Subotici, Bačkoj Topoli, Senti, Novom Sadu i Beogradu. U saradnji sa institucijama kulture, kao koordinator i projektni menadžer je učesnik na realizaciji, planiranju i razvoju mnogih projekata u oblasti kulture u našem gradu.

Siniša Lazarek

Siniša Lazarek je kreativni direktor sa više od 20 godina iskustva u industriji. Poslednjih 10 godina radi skoro isključivo onlajn za klijente iz celog sveta. Osmišljava i kreira brend identitete i digitalne proizvode  za kompanije kao što su Johnson & Johnson, Thomas Net, Spaces London i mnoge druge. Slobodno vreme koristi za planiranje sledeće ronilačke avanture, sklapanje Arduino hobi projekata i čitanje epske fantastike.

Prijave

Događaj je zakazan za četvrtak, 29. jun, sa početkom u 18h u InspiraHub-u, na adresi Korzo 1 (pasaž između A1 i MTS poslovnice, na drugom spratu). Prisustvo je besplatno, ali su prijave neophodne putem ovog linka.

Projekat „Jačanje kapaciteta za razvoj kreativne industrije – Kreativna Subotica“ sprovodi Centar lokalne demokratije u partnerstvu sa InspiraHub. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).