Predavanje na temu ”Video montaža za svakoga: Kako da snimljeni materijal uobličite u smislenu celinu?” je zakazano za četvrtak, 24. mart od 18h Infostudhub-u Subotica, Korzo 1 (na drugom spratu).

Video montaža je krajnji, ali često ključan deo procesa u nastajanju kvalitetnog sadržaja. Ako ste mislili da je video montaža puko slaganje gotovog materijala po nečijem scenariju ili upustvima, pravo je vreme da se u to razuverite.

Video montaža je često autorski rad, pogotovo danas kad se mnoga snimanja improvizuju, bez preciznog scenarija – na vama će biti da uobličite taj silni materijal i učinite ga gledljivim i još važnije, prijemčivim. Tokom montaže ćete imati priliku da videu date smisao, odnosno da ostavite vaš autorski pečat, bilo da ga radite za klijenta ili sebe.

I dok svako može “preko noći” da sazna osnove rada u bilo kom softveru za video montažu, postoje principi o kojima se malo priča na kursevima i u tutorijalima koji su mahom fokusirani na tehnički deo. Zato ćemo se na ovom predavanju, namenjenom početnicima, dotaći nekih osnovnih teza koje će vam pomoći da montažu sagledate kao deo procesa koji je jednako kreativan i važan kao svi ostali u video produkciji.

Bilo da kreirate sadržaj iz hobija, ili imate aspiraciju da se time profesionalno bavite, biće vam značajni odgovori na pitanja kojih ćemo se dotaći na ovom predavanju:

  • Kako da mislite izvan kadra, odnosno da koristite montažu za pričanje priče?
  • Šta čini razliku između dobrog, odličnog i vrhunskog montažera?
  • Čime su motivisani vaši prelazi, odnosno kad i zašto da ih koristite?

O predavaču

Nino Jovčov je završio Akademiju umetnosti u Novom Sadu. Studirao je produkciju za audiovizuelne medije, a kao glavni izborni predmet odabrao je video montažu. Na taj način je stekao iskustvo montiranja kratkih igranih i dokumentarnih filmova, reklamnih spotova, reportaža, i filmskih mashup videa i slično. To ga je odvelo u frilens montažerske vode. Jedan od tih projekata pretvorio se u gaming YouTube kanal. Nakon toga je započeo svoju karijeru u agenciji za video i audio produkciju “Solutium”, u rodnom gradu, Subotici.

Prijave

Predavanje je besplatno, a prijave su neophodne putem ove forme.