Bilo da tražite nešto što će vam skrenuti pažnju sa aktuelnih događaja ili jednostavno provodite puno više vremena kod kuće, ništa ne može pobediti čitanje knjige.
Naročito čitanje dobre knjige. Prenosimo vam listu knjiga koje bi trebali pročitati i to po izboru Bil Gejtsa.

The Ride of a Lifetime, by Bob Iger

Bil Gejts smatra ovu knjigu jednom od najboljih poslovnih knjiga koje je ikada pročitao. Iger obavlja sjajan posao objašnjavajući šta zaista znači biti direktor velike kompanije. Bez obzira da li tražite poslovne uvide ili samo zabavno štivo, ova knjiga je odličan izbor.

The Great Influenza, by John M. Barry

Trenutno živimo kroz napeto i teško vreme. Ukoliko tražite poređenje sa nekim sličnim istorijskim događajem, pandemija gripa iz 1918. godine je najbliže što možete dobiti. Barri će vas naučiti gotovo svemu što trebate znati o jednom od najsmrtonosnijih pandemija u ljudskoj istoriji. Iako je to vreme bilo veoma različito u odnosu na današnje, ipak je podsetnik i pokazatelj da se i dalje suočavamo sa mnogim istim izazovima što nas čini da se zapitamo koliko smo zapravo napredovali.

Good Economics for Hard Times, by Abhijit V. Banerjee and Esther Duflo
Banerjee i Duflo su prošle godine osvojili Nobelovu memorijalnu nagradu za ekonomske nauke, a danas važe za dvojicu najpametnijih ekonomista. Srećom po nas, oni su takođe jako dobri u tome što ekonomiju čine dostupnom i jednostavnom prosečnom čoveku. Njihova najnovija knjiga govori o nejednakosti i političkoj podeli sa fokusom na situacije u bogatim zemljama.
Moonwalking with Einstein, by Joshua Foer
Ako želite da poradite na nekoj novoj veštini, mogli biste da se pozabavite i nečim većim od učenja – kako pamtiti stvari. Foer je naučni pisac koji se interesovao kako funkcioniše pamćenje i zašto neki ljudi imaju neverovatnu sposobnost da se sete nekih činjenica. On vas vodi u američko prvenstvo u memoriji – da, to zaista postoji – i upoznaje vas sa tehnikama koje su mu omogućile da jedne godine i sam pobedi na pomenutom takmičenju.

The Choice, by Dr. Edith Eva Eger

Ova knjiga je delom memoar, a delom vodič za procesuiranje i suočavanje sa traumom. Eger je imala samo šesnaest godina kad su je s porodicom poslali u Aušvic. Nakon što je preživela neverovatne strahote, preselila se u Sjedinjene Države i postala terapeut. Knjiga je puna predloga i saveta o tome kako se kroz život nositi sa teškim situacijama.

Cloud Atlas, by David Mitchell
Ovo je vrsta romana o kom ćete razmišljati i razgovarati još dugo nakon što ga završite. Zaplet je malo teško objasniti, jer uključuje šest međusobno povezanih priča koje se odvijaju vekovima odvojeno, ali ako ste raspoloženi za zaista ubedljivu priču o najboljem i najgorem čovečanstvu, onda bi trebalo da pročitate ovu knjigu.