Pozivamo vas da nam se pridružite u InspiraHub-u, svake srede u januaru mesecu počev od 10. januara, sa početkom u 19 časova, kada ćemo prikazati nekoliko odličnih dokumentaraca nakon kojih će biti otvorena diskusija.

Sve projekcije će biti prikazane na engleskom jeziku, a nakon projekcija ćemo otvoriti diskusiju o utiscima i razmišljanjima o filmu koji smo pogledali. Dobrodošli su svi, ulaz je besplatan, a trudićemo se da u diskusiji sagledamo kako neke stvari utiču na našu okolinu kako sa strane kulture i društva tako i u poslovnom smislu.

Provokativna predviđanja o budućnosti tehnologija sa Skotom Galovejom (Scott Galloway), 10. januar, 19 časova (63 min)

Svake godine, Skot Galovej (Scott Galloway), profesor marketinga Poslovne Škole univerziteta u Njujorku, priča o tehnološkim, poslovnim i kulturnim predviđanjima za sledeći period. U ovom govoru, Skot se osvrće na svoja predviđanja od 2021. godine i kako su se pokazala, analizira trenutne trendove kao što su metvers i geopolitički uticaji i deli svoju viziju najvećih prilika koji dolaze u bilskoj budućnosti.

Govor je snimljen 2023. godine.

Minimalizam, dokumentarni film, 17. januar, 19 časova (78 min)

Minimalizam: dokumentarni film o važnim stvarima istražuje jednostavne živote minimalista iz svih sfera života – porodice, preduzetnici, arhitekte, umetnici, novinari, naučnici – svi oni koji žive smisleno sa „manje“.

Naše potrošačko društvo, dokumentarni film, 24. januar, 19 časova (84 min)

Film istražuje potrošačko društvo sagledavajući istoriju, filozofiju, psihologiju i sociologiju toga šta „potrošako“ zapravo znači. Da li je to koristan koncept? Od čega je nastao? Da li postoje alternative? Kako se pravi želja koja pokreće potrebu za trošenjem? Da li smo plitki? Da li postoji bilo kakva nada za etičkim trošenjem?

Ekonomija sutrašnjice, AI revolucija, Megagradovi, dokumentarni film, 31. januar, 19 časova (69 min)

Budućnost je nesigurna i puna izazova. Kako da spasimo naše gradove i kako da se borimo protiv nejednakosti? Kako da se nosimo sa budućnosti koja stari i kako da premostimo jednakost u polovima na radnom mestu? Vreme je za malo naprednog razmišljanja.

Sve projekcije i diskusije su sredom od 19 časova u prostorijama InspiraHub-a, Korzo 1, II sprat (pasaž pored MTS poslovnice).