Šahovski klub „Šah Art“ u saradnji sa InspiraHub-om poziva subotičke kompanije da okupe ljubitelje šaha iz redova svojih zaposlenih, sastave ekipu od 4 člana i učestvuju na prvom rekreativnom turniru u šahu, koji će se održati u petak, 09. februara, sa početkom u 18 časova u prostorijama Inspirahub-a.

Svaka poslovna odluka zahteva promišljenost i strpljenje.  Šah pomaže igračima da razviju sposobnosti strateškog i taktičkog razmišljanja, te praktikuje proces donošenja odluka kroz svaki odigran potez.

Vreme i mesto odigravanja: Petak, 9. Februar 2024. 18h, Inspira Hub Korzo 1, II sprat, 24000 Subotica.

Svaka ekipa igra sa po 4 igrača, koji zajedno, u timu, predstavljaju kompaniju.

Ekipe igraju međusobno – „4vs4“ i ostvaruju bodove i poene na osnovu timskog rezultata –  za pobedu se dobijaju 3 meč boda, za slučaj nerešenog ishoda (2:2) obe ekipe dobijaju po jedan meč bod, dok se za poraz ne dobijaju bodovi. Drugi parametar za plasiranje jesu poeni – u svakom meču je u zavisnosti od rezultata moguće osvojiti od 0 do 4 poena. Mogući rezultati su: 4:0; 3,5:0,5; 3:1; 2,5:1,5; 2:2.

Sistem igre: Parovanje ekipa se vrši kompjuterski – „Švajcarskim sistemom“. Igra se ukupno 5 kola.* U slučaju velikog broja prijavljenih ekipa, biće dodatnih termina za igru, o čemu će učesnici biti obavešteni.

Tempo igre: 15+3 – Svaki igrač ima po 15 minuta, plus dodatne 3 sekunde za svaki odigrani potez. Ovakav  tempo daje prednost kvalitetnoj igri i smanjuje šansu gubitka partije usled isteka vremena tj „pada zastavice“.

Kotizacija: Kotizacija za učešće ekipe iznosi 9.000 dinara. Sve firme učesnici dobijaju na poklon knjigu „Igrate li šah na poslu“ – poznatog Biznis konsultanta Vladimira Miletića, koji kroz primere u knjizi na veoma detaljan način opisuje sličnosti razmišljanja za šahovskom tablom u odnosu na strateško razmišljanje za uspešno poslovanje i profesionalni napredak.

Nagrade: Za tri najbolje ekipe obezbeđeni su ekipni pehari i pojedinačne medalje za takmičare.

Šahovski turnir odlična je prilika za kvalitetno druženje i umrežavanje, kao i napredovanje u šahu i poslu.

Tokom turnira za sve učesnike obezbeđeno je osveženje i slatko slani ketering.

PRIJAVE

Ekipe se prijavlju putem OVE FORME, zajedno sa imenima svih učesnika.

Nakon prijave ŠahArt klub može fakturisati kotizaciju na podatke firme, ili se kotizacija može doneti u gotovini.