Pridružite nam se u četvrtak, 23. februara, od 18h, na događaju koji organizujemo u saradnji sa LDA Subotica. Događaj se održava u InspiraHub-u, na adresi Korzo 1 (pasaž između A1 i MTS poslovnice, na drugom spratu).

Ovo nije samo još jedan panel diskusije o održivom dizajnu. Cilj je da se razbiju stereotipi i stvori konstruktivan dijalog o tome kako dizajn može biti sredstvo za održivost. Diskusija će se fokusirati na etičke principe i prakse koji su potrebni za stvaranje proizvoda, usluga i sistema koji su dobri za sve – za planetu i za ljude.

Dizajn ne mora biti samo lep, već može biti i dobar za zajednicu u celini. Ovaj panel će vam pomoći da saznate kako primenom etičkih principa i praksi u projektovanju, dizajn može biti sredstvo za pozitivne promene. 

Pridružite nam se kako bismo zajedno istražili kako dizajn može doprineti održivosti i stvaranju bolje budućnosti.

Panelisti:

Nemanja Stojanović

Strastveni grafički dizajner sa fokusom na projektime koji imaju uticaj na društvo. Sa preko 15 godina iskustva u grafičkom dizajnu, stvaranju digitalnih proizvoda, muzičkoj industriji, upravljanju događajima, marketinškim kampanjama i javnim nastupima, on ima jedinstvenu kreativnu i stratešku pozadinu koju je stekao radeći u internim i eksternim agencijskim timovima.

Kao nezavisni grafički dizajner i profesionalac u kulturi, Nemanja je uvek otvoren za nove izazove. Kroz svoju karijeru, Nemanja se istakao u kreiranju visokokvalitetnih i originalnih rešenja, sa fokusom na kreiranju vizuelnog identiteta i grafičkog dizajna za različite klijente i projekte. Nemanja je uspešno ostvario mnoge projekte sa uticajem na društvo.

Tamás Tóth

Front-end veteran (CSS guru | HTML ninja | accessibility expert) bez dlake na jeziku (i sa feng šui osećajem za dizajn u stomaku). Svoja pitanja kao što su: „Da li su ‘custom looking checkboxes’ zaista potrebni?“, „Da li je bitno trošiti resurse na ‘font loading strategy?'“ i „Kako učiniti komponente dostupne preko tastature?“ usmerava ka naizgled beznačajnim delovima specifikacije, ali koji puno utiču na perceived quality gotovog proizvoda. 5 godina je bio deo tima za rebranding oDesk/Elance u Upwork. Strastveni borac protiv zaboravljenog razmaka posle zareza.

Prijave

Događaj je zakazan za četvrtak, 23. februar, sa početkom u 18h u InspiraHub-u, na adresi Korzo 1 (pasaž između A1 i MTS poslovnice, na drugom spratu). Prisustvo je besplatno, ali su prijave neophodne putem ovog linka.

Projekat „Jačanje kapaciteta za razvoj kreativne industrije – Kreativna Subotica“ sprovodi Centar lokalne demokratije u partnerstvu sa InspiraHub. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).