U sredu, 8. aprila, od 20 časova, organizujemo treći po redu webinar, na temu „Data Science (ni)je svuda oko nas“, koji možete da pratite sa bilo koje lokacije gde se nalazite i aktivno učestvujete sa pitanjima.

Data Science. Nauka o podacima. Šta je tačno Data Science? Ko je ustvari Data Scientist?

U pitanju je profesija u kojoj se spajaju statističar, programer, ekonomista i marketar, ne nužno tim redosledom. Obavezna je sposobnost da u moru podataka zapravo prepoznaju pravi problem koji treba rešiti.  Data Science je 2017. godine prepoznato kao najpoželjnije zanimanje, a ni danas nije mnogo drugačije, pa je tako uz mašinsko učenje glavni pokretač vodećih svetskih kompanija: Google, Netflix, Facebook, LinkedIn, Instagram, …

Kako bi lakše razumeli Data Science, pozvali smo u goste Isidoru Gatarić, a pitanja koja ćemo joj postaviti su:

  • Koje veštine su potrebne nekome da bi bio Data Scientist?
  • Da li ljudi iz društveno-humanističkih nauka zaista mogu da se bave Data Science-om?
  • Koliko različitih profila Data Scientist-a ima jedan Data Science tim?
  • Ko ima koristi od Data Science-a?
  • Kako laik vidi Data Science?
  • Kako eksperti iz različitih oblasti vide Data Science?

Zato, ako vam baš nikada nije bilo jasno da li su mašinsko učenje, veštačka inteligencija i Data Science ista stvar, obavezno nam se pridružite u sredu!

Tokom ovog webinara pokušaćemo da odgovorimo na sva pitanja, a samim tim i da zainteresujemo nezainteresovane, odnosno dodatno motivišemo zainteresovane da se (poza)bave Data Science-om.

O gostu:

Isidora Gatarić je u Infostud grupi Data Scientist, a kod kuće neshvaćeni umetnik. Nakon višegodišnje akademske karijere, svoju veliku ljubav prema nauci i računarskom modelovanju kognitivnih procesa čoveka je preusmerila na rad u AI industriji. Ipak, još uvek joj se omakne da ode u Istraživačku stanicu Petnica i da smišlja neke nove eksperimente. Veruje da je za uspeh i u privatnom i u poslovnom životu krucijalno posedovati ogromnu strast i ljubav prema onome što se radi, razvijenu socijalnu inteligenciju, ali i svakodnevnu želju da se bude bolji nego juče.

PRIJAVI SE NA WEBINAR!